Skip links
Published on: Blog Yazıları

Bilgisayar Oyunlarında İngilizcemi Nasıl Geliştirebilirim?

İngilizce, dünya dili olduğu için birçok kişi bu dili öğrenmek için büyük çaba gösteriyor. Akademik hayali olanlar, yurt dışına çıkmak isteyenler, uluslararası firmalarda görev alanlar veya en basitinden yabancı siteleri ve yapımları takip etmek isteyenler İngilizce öğrenmek istiyorlar. Peki sizlere İngilizce öğrenmenin hem etkili hem de çok eğlenceli bir yolu olduğunu söylesek ne derdiniz?

Hepimizin yakından tanıdığı bilgisayar ve video oyunları, aslında İngilizcemizi geliştirmek için bizlere sayısız avantaj sunuyor. Özellikle çocukluk çağından itibaren aktif bir şekilde bilgisayar oyunu oynayan kişilerde, İngilizceye yatkınlığın büyük oranda arttığı tespit edildi.

Bunun yanında çocukların bilgisayarlarda vakit geçirmesi, sadece oyuna odaklanarak zaman öldürmesi manasına gelmiyor. Aktif bir şekilde problem çözme, yaratıcılık, çok yönlü düşünme, dil gelişimi ve sosyalliğe fayda sağlayan bilgisayar oyunları, çocukların pek çok becerisini geliştiriyor. Bilgisayar oyunlarının İngilizce öğrenmedeki etkisi tabii ki de küçük yaşlarla sınırlı değil. Yediden yetmişe herkes bu basit yolla İngilizceyi çok daha rahat bir şekilde öğrenebiliyor.

Bilgisayar Oyunlarının Dil Öğrenimine Katkısı

Bilgisayar başında uzun saatler geçirmek, geçmişten beri hep kötü bir alışkanlık olarak bilinmiştir. Fakat zamanını ayarlayarak eğitici bir şekilde bilgisayar oyunları oynandığında, başta İngilizce olmak üzere pek çok motor beceriler gelişebiliyor.
Dilin dinleme (listening) bölümünü büyük oranda kapsayan bilgisayar oyunları, sürekli bir biçimde pratik yapmamızı sağlıyor. Yeni kelimeler öğrenmemizi sağlamasının yanında pasif bir şekilde oyunun heyecanına kapılırken aslında İngilizcemizi geliştirebiliyoruz.

Bilgisayar oyunlarının yanında İngilizce videolar da dil öğrenimine katkısı olan diğer büyük unsurlar arasında. Merak ettiğiniz konularla ilgili İngilizce videolar izleyerek hem kelime haznenizi hem de telaffuzunuzu geliştirebilirsiniz. Ünlü üniversitelerde yapılan araştırmalara göre geçmişte bilgisayar oyunları ile haşır neşir olmuş çocukların gelecekte dile yatkınlığı çok daha büyük oluyor. İngilizce terimleri çok daha kolay bir şekilde anlayabilen bu çocuklar, konuşma konusunda da hiçbir sıkıntı çekmiyorlar. Kelimelerin telaffuzunu düzgün bir şekilde anlayıp bunları günlük hayatta kullanabilen çocuklar, bilgisayar oyunlarında pasif bir şekilde öğrendikleri bilgileri kullanabiliyorlar.

Oyunlar Aktif Öğrenmeyi Tetikliyor

Pasif öğrenmeye katkısını öğrendiğimiz bilgisayar oyunlarının, aktif öğrenme üzerinde de büyük etkilere sahip olduğunu söylemek istiyoruz. Sonuçta bilgisayar oyunlarının da temel bir hikayesi ve bu hikayenin bir akışı bulunuyor. Hiçbir yazıyı okumadan ve hiçbir diyalogu dinlemeden oyunları oynarsanız, alacağınız zevk minimuma düşüyor.
Bu sebeple bilgisayar oyunlarının insanları aktif öğrenmeye ittiğini de söyleyebiliriz. Bir konuşma veya diyalog sırasında bilmediği kelimelerin anlamlarına bakan, yeni terimler öğrenen kişiler, İngilizcesini geliştirmeye başlıyorlar. Aynı zamanda cümleleri anlamlandırmaya başladıkça, belirli kalıpları öğrenmiş ve bunun üzerine pratik yapmış oluyorlar. Hem eğlenirken hem de bu kadar fayda görmek oldukça şaşırtıcı öyle değil mi?
Bu yüzden ebeveynlerin bilgisayar oyunlarına tamamen zararlı birer oluşum gözüyle bakmamaları gerekiyor. Tabii ki her şeyin yeri ve zamanı bulunuyor fakat bu tür yararlı ve aynı zamanda eğlenceli aktiviteler, çocukların kişisel gelişiminde oldukça olumlu sonuçlar yaratabiliyor.
Aynı zamanda yetişkinlerin ve gençlerin, bilgisayar oyunlarına çocuk eğlencesi gözüyle bakması da sık yapılan yanlışlardan. Bizler, her yaştan insana eğlenerek İngilizcesini geliştirebilmesi için bilgisayar oyunlarını tavsiye ediyoruz.
Daha detaylı bir İngilizce eğitimi almak, hedeflerinize ulaşmak ve hayallerinizi gerçekleştirmek için sizler de British School’a başvurabilirsiniz. Yabancı öğretmenlerimiz, yıllardır süren köklü eğitim metotlarımız, yenilikçi yaklaşımlarımız ve İngiltere kökenli kurumumuzla kursiyerlerimizi amaçlarına ulaştırıyoruz. British School’da hepimiz kocaman bir ailenin parçasıyız. Haydi, hemen ailemize katılın ve ayrıcalıklı eğitimlerimizden faydalanın!